"Slava Musoliniju": 2.000 fašista pružilo podršku Đorđi Meloni VIDEO

Italijanski gradić Predapio u pokrajini Emilija-Romanja bio je domaćin skupa na kom se okupilo oko 2.000 fašista kako bi obeležili stotu godišnjicu "Marša na Rim" i početka diktature Benita Musolinija.

Izvor: B92

Utorak, 01.11.2022.

11:49

Foto: Profimedia

Iako se ta povorka održava svake godine, ove godine okupljeni fašisti dali su podršku novoj vladi na čelu s Đorđom Meloni koja je u mladosti izražavala otvorenu podršku Musoliniju, ali je u međuvremenu pokušala da se distancira.

Buduća premijerka Italije: "Titu oduzeti orden, on je odgovoran za pokolj"

Buduću premijerku Italije obesili kao Musolinija FOTO
Foto: Profimedia
U svom prvom govoru u parlamentu prošle nedelje odbacila je fašizam.
Foto: Profimedia
U isto vreme, italijanska premijerka i njena stranka nastavljaju da prihvataju pojmove "postfašizam" i "neofašizam" te koriste ikonografiju i političke stavove koji podsećaju na fašizam.
Foto: profimedia
Bliski politički saveznik italijanske premijerke, čelnik senata Ignacio la Rusa, nedavno je rekao da 25. aprila, dan kada je Italija oslobođena od fašizma na kraju Drugog svetskog rata, ne bi trebalo da bude nacionalni praznik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: