Srebro za juniore na Svetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu

Na Svetskom kulinarskom kupu, održanom 26.novembra u Luksemburgu, srpski tim "Junior chef club" osvojio je srebrnu medalju u kategoriji cold buffet. Postignuti rezultat je najveći uspeh naše zemlje do sada na svetskoj gastronomskoj sceni.

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2018.

12:55

Srebro za juniore na Svetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu
Foto: Privatna arhiva

U kategoriji 53 nacije i 75 ekipa takmičilo se naših devet mladih kuvara - Jovan Mijušković, Aleksandra Šarić, Ivan Cimburović, Tijana Pešić, Filip Kovačević, Marko Komadina, Uroš Bolić, Jovan Tomović i Aleksa Šušić, predvođeni iskusnijim kolegama kao trenerima - Aleskandarom Ilićem, Nikolom Biševacem, Urošem Uroševićem, Novakom Fidanovićem, Petrom Gajićem, Aleksandrom Tomićem i Eyck Zimmerom.
Foto: Privatna arhiva
Naš tim sastavljen od mladih kuvara do 24 godine, nastavlja pripreme za Kulinarsku Olimpijadu koja će se održati 2020. godine u Študgartu gde će se takmičiti sa naboljim šefovima iz preko 60 zemalja. Prognoze kažu da naši talentovani kuvari imaju veliku šansu da postignu ogroman uspeh i na ovom prestižnom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: