Zelić posle odobrenja Fajzerove vakcine za decu: Slede koraci stručne komisije i Batut

Pavle Zelić iza Agencije za lekove i medicinska sredstva izjavio je da, pošto je Agencija odobrila "Fajzerovu" vakcinu za decu od 12 do 15 godina, slede koraci koji se odnose na stručne komisije, odgovarajuća tela i institucije, pre svega na Institut "Batut", koji moraju da urede sve oko primene vakcine i da definišu sve parametre.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Pročitajte još:

Agencija ze lekove odobrila vakcinu za decu

Nemci smislili novi test na koronu; "Ukus je odvratan"

Delta soj koronavirusa 60 odsto zarazniji

"Lično sam imao priliku da razgvaram sa roditeljima čija su deca ugrožena zbog raznih drugih pridruženih stanja ili bolesti i koji jedva čekaju ovu vakcinu. Zato ne smemo da im uskratimo tu mogućnost, kada postoji zaštita od kovida i za mlađe pacijente koji su ugroženi od novih varijanti virusa", rekao je Zelić za RTS.

On je istakao da je Ministarstvo zdravlja pokazalo kvalitet i odlučnost u ovoj situaciji i izrazio očekivanje da će to pitanje biti rešeno u najskorijem roku i da će deca kojima je potrebno da se vakcinišu protiv kovida imati priliku da to urade.

Zelić je ukazao i da je važno da se i svaka serija vakcine kontroliše od strane Agencije.

Zelić je naveo da Fajzer vakcina ima dovoljno i ponovio da građani koji se nisu vakcinisali to treba da učine.

Govoreći o neželjenim reakcijama, on je naveo da je bio svega 991 slučaj prijavljenih neželjenih reakcija posle vakcine, a devet ozbiljnijih, koje su prolazile u kratkom roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu