Aplikacija za kvalitetniju imunizaciju. Evo kako

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u saradnji sa „NMI Solutions“, kreirao je internet-aplikaciju „Elrim“.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

13:24

Aplikacija za kvalitetniju imunizaciju. Evo kako
Foto: Thinkstock

Korisnici aplikacije su zdravstveni radnici sa teritorije Beograda koji učestvuju u poslovima imunizacije.

Aplikacija je kreirana da bi se zdravstvenim radnicima omogućio brži i lakši rad na poslovima imunizacije i uvid u vakcinalni status pacijenata.

Elektronski podaci o sprovedenim imunizacijama dostupni su iz domova zdravlja koji vrše elektronsku razmenu podataka o imunizacijama sa Gradskim zavodom za javno zdravlje Beograd.

Tako je kreiran Centralni elektronski registar imunizacije za teritoriju Beograda.

Sastanak sa predstavnicima domova zdravlja sa teritorije Beograda održan je 27. septembra i tada su predstavljene funkcionalnosti navedene aplikacije.

Opcije dostupne u aplikaciji su: evidencija redovnih distribucija, evidencija izvršenih preraspodela, evidencija izvršenih pozajmica, evidencija nastalih rastura, evidencija popisa vakcina, uvid u elektronski vakcinalni karton pacijenata, izveštaji po zadatim kriterijumima.

Upotrebom aplikacije uspostavlja se elektronski nadzor nad korišćenjem resursa vakcina na teritoriji nadležnosti, sprovodi se nadzor nad sprovođenjem imunizacije i kontrola obuhvata imunizacijom na dnevnom nivou.

Dalje usavršavanje aplikacije i nadzora je trajna opredeljenost Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, saopštavaju iz te zdravstvene institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: