Svet 18

04.05.2024.

20:35

Izdato hitno naređenje: Zelenski sazvao ceo Generalštab

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.

Izvor: Novosti

Izdato hitno naređenje: Zelenski sazvao ceo Generalštab
Profimedia

Podeli:

"Zelenski je sazvao čitav Generalštab i naredio vojsci da drže pozicije po svaku cenu, više ne sme biti nikakvog povlačenja", naveo je Merkuris.

Situacija za ukrajinsku vojsku na frontu je izuzetno teška, dok ruske snage dobro napreduju, konstatovao je britanski analitičar i dodao da Zapad traži od rukovodstva u Kijevu da zaustavi propast na frontu.

Podsetimo, ruska vojska je tokom leta i jeseni osujetila planiranu ukrajinsku kontraofanzivu, a zatim Ukrajincima zadala nekoliko snažnih udaraca oslobodivši Marjinku, Avdejevku, Pervomajsko, Bogdanovku, Novomihajlovku, Novobahmutovku i niz drugih naselja u Donbasu.

Pored toga, ruske snage proširuju kontrolnu zonu u mestu Berdiči i Georgijevka.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Podeli: