Antibiotik iz prirode: Ova namirnica brzo sanira ranu od posekotine

Kako biste srečili razvijanje infekcije, probajte na ovaj prirodan način da sanirate ranu od posekotine i, u slučaju da postoji, izvadite trn iz kože.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2018.

10:40

Antibiotik iz prirode: Ova namirnica brzo sanira ranu od posekotine
Foto: Thinkstock ilustracija

Portal Delish.com tvrdi da beli luk zapravo može da se koristi kao prirodan način da ubrzate zarastanje rane i izbacite trn, bilo da je reč o komadiću stakla, drveta ili nečeg trećeg,

Ipak, potrebno je da u potpunosti poštujete proceduru koja je krajnje jednostavna.

Ako je trn previše mali ili je duboko u koži, prvo isperite ovo područje. Potom odvojite beli luk i iscecite ga na dva dela. Isečenu polovinu nežnim potezima postavite na oštećen deo kože. Uz pomoć samolepljive trake, zalepite komadić i tako prespavajte.
Foto: Thinkstock
Na portalu Almanac.com, autorka teksta je testirala ovaj metod i postigla odlične rezultate. Nakon što se staklo zaglavilo u stopalu i javio se jak bol, ona je uzela čen belog luka, stavila ga u čarapu i otišla u krevet.

"Ujutru me je sačekalo pravo iznenađenje. Skinula sam traku sa stopala i zakoračila bez bola. Takođe, na mestu gde je bilo staklo nije bilo crvenila", istakla je autorka blog-posta.

Naučne studije su pokazale da je luk prirodni antibiotik i da ima snažna antiupalna dejstva. Nakon nekoliko časova delovanja on može da smanji nivo bola i potencijalno da regeneriše oštećene delove kože.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: