Najteža žena na svetu izgubila 30 kg za pet dana

Najteža žena na svetu uspela je da izgubi više od 30 kilograma za samo pet dana čekajući da se podvrgne spasonosnoj operaciji.

Zdravlje

Izvor: Metro

Nedelja, 19.02.2017.

15:59

Najteža žena na svetu izgubila 30 kg za pet dana
Foto: YouTube Screenshot

Eman Ahmed Abd El Ati, Egipćanka koja je 25 godina vezana za krevet, otputovala je u Indiju u posebno prilagođenom teretnom Erbas avionu.

Ova 26-godišnjakinja je odmah krenula na dijetu od 1.200 kalorija dnevno, zbog čega je za svega pet dana uspela da smrša više od 30 kilograma.

Eman je još u detinjstvu dobila dijagnozu elefantijaze, stanja koje izaziva oticanje udova. Doživela je i moždani udar, zbog čega je ostala vezana za krevet, što je potom dovelo do dijabetesa, visokog krvnog pritiska i apneje.

Biće podvrgnuta operaciji smanjenja želuca, ali tek pošto se njena kilaža smanji za barem 220 kilograma, kako bi mogla da stane u lift koji vodi do operacione sale.

Hirurg Mufazal Lakdavala kaže da je širina vrata lifta samo 141 cm, dok je Eman trenutno široka 151 cm.

Očekuje se da će za operaciju biti spremna za nekoliko nedelja.

Ranije je za najdeblju ženu na svetu važila Polin Poter iz SAD koja je bila teška 292 kg. Međutim, lekari su prošlog meseca potvrdili da je to Eman, koja ima neverovatnih 495 kg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: