Pritisak u grudima

Imam 26 godina, visina 170, težina 60kg. Bavim se novinarstvom. Već duže vrijeme osjećam pritisak na prsima i teško dišem. Nekad je toliko izraženo da mislim da ću se ugušiti. Lako se zamaram i stalno zam "zahuktana" kao posle trčanja. Pritisak je non-stop prisutan i u fazi mirovanja. Budim se s tim i liježem. Jako je neprijatno. Od nedavno mi se dešava na vratu, u onoj jami između ključnih kostiju da me tako steže i davi, kao da mi nešto stoji u grlu, neki jak pritisak koji mi otežava disanje i gutanje. Snimala sam štitnu žlijezdu i snimak je u redu. Nalazi krvi su mi u granicama normale, kao i snimak pluća. Prije 3 mjeseca kada su počele prve komplikacije snimala sam srce i takođe je sve bilo u redu. Stvarno sam jako zabrinuta jer je to stalno prisutno i nisam u stanju da funkcionišem normalno i da obavljam redovne obaveze. Šta može biti - nešto opasno? Šta mi predlažete?

Izvor: B92

Četvrtak, 10.03.2011.

12:48

Default images

S obzirom da ste naveli da je krvna slika, EHO štitne žlezde, kardiovaskularni sistem u redu, rekla bih da stres može biti uzročnik Vaših tegoba. Savetujem Vam da uradite hormonski status i pokušate da promenom životnog stila eliminišete stres, a ukoliko to sami ne možete potražite stručnu pomoć.

Dr Andrijana Jocić, lekar opšte prakse, Lekarinfo.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: