Čaj od jedne biljke može da smanji apetit i želju za slatkišima

Činjenica je da su najzdraviji i najefikasniji način za mršavljenje promena ishrane i fizička aktivnost. Međutim, jedan zdrav i ukusan topli napitak može malo da pomogne u tome, a reč je o čaju od nane.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.04.2022.

12:10

Čaj od jedne biljke može da smanji apetit i želju za slatkišima
Foto: Shutterstock/Chamille White

"Čaj od nane ne sadrži kalorije, a ima blagi, sladak ukus koji može da smanji apetit i želju za slatkišima", tvrdi nutricionistkinja Kortni D’Anđelo.

Osim toga, sadrži dosta nutrijenata koji pomažu u mršavljenju, a nutricionistkinja podseća da – nana ima antiviralna, antibakterijska i antizapaljenska svojstva.

U slučaju mršavljenja, posebno je važno ovo protivupalno dejstvo, jer to znači da topao čaj od nane pomaže i u varenju.

Svakodnevno konzumiranje ovog napitka smanjuje rizik od moždanog udara za 56 odsto

Ovaj čaj pomaže i u opuštanju mišića, što će dobro uticati na pomeranje hrane i gasova kroz creva, pa samim tim i na pražnjenje creva.

Svakako, reč je o veoma zdravom napitku koji pomaže mršavljenje, ali ga ne treba posmatrati kao magični štapić koji će za dva dana odneti sav višak kilograma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: