Ishrana 0

07.04.2024.

8:13

Ovo voće pozitivno utiče na hemoglobin: Obavezno ga uvrstite u ishranu

Odgovarajući nivoi hemoglobina su od presudne važnosti, jer prenose kiseonik iz pluća do svih delova tela.

Izvor: hayat.ba

Ovo voće pozitivno utiče na hemoglobin: Obavezno ga uvrstite u ishranu
Fatane Rahimi/Shutterstock

Podeli:

Ovih pet voćki bogatih gvožđem, folatom, vitaminom C i drugim hranljivim materijama, mogu doperineti da se prirodno poveća nivo hemoglobina u organizmu.

Jabuke

Bogate gvožđem i vitaminom C, jabuke mogu pomoći u poboljšanju nivoa hemoglobina. Gvožđe u jabukama je u obliku koji se lako apsorbuje u organizmu, što ih čini odličnim izborom za borbu protiv anemije.

Nar

Nar je prepun gvožđa, vitamina C i antioksidansa. Ove materije ne samo da pomažu u povećanju nivoa hemoglobina, već i poboljšavaju cirkulaciju krvi i opšte zdravlje srca.

Kajsije

Kajsije su dobar izvor gvožđa, vitamina C i beta-karotena. Redovna konzumacija kajsija može pomoći u proizvodnji zdravih crvenih krvnih zrnaca i povećati nivo hemoglobina.

Suve šljive

Suve šljive su bogate gvožđem, vitaminom C i bakrom, koji su neophodni za proizvodnju hemoglobina. Takođe, pomažu u sprečavanju zatvora i unapređuju zdravlje creva.

Grožđe

Grožđe sadrži gvožđe, vitamin C i antioksidanse poput resveratrola, koji mogu pomoći u povećanju nivoa hemoglobina i poboljšanju opšteg zdravlja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: