Nova vest
close

Dragoslav Dedović

Aktuelno

Pesme na štakama

Slučaj je hteo da knjigu Gorana Samardžića „Lom“ nađem na štandu beogradske kuće Lom na književnom festivalu u Podgorici. Malo koju knjigu sam upoznao tako detaljno još u rukopisu, a pročitao sam je kao potpuno novu.

19:16

11.10.2025.

54 d

Aktuelno

Venecija, Lazina beznjenica FOTO

Sklopljenih očiju slušam Vivaldija. Iskrsavaju slike Venecije. Daleko od svake znamenitosti, jedan običan ulaz u kuću kraj vode je nestvarno lep. Mnogo raznobojnog stakla, brojne maske, još brojnija lica. I mostovi.

17:36

5.10.2025.

60 d

Aktuelno

Caričin grad – Justinijanov san FOTO

Ovde, gde se obronci planine Radan spuštaju ka Leskovačkom polju, na prostoru koji su omeđile Svinjarička i Caričinska reka, zapravo potoci, nastalo je jedno od čuda Justinijanovog doba. Grad koji je nikao ni iz čega.

10:09

8.9.2025.

87 d

Aktuelno

Pamučno krilo Velike majke

Dva sata vožnje od turske egejske obale nalazi se čudo prirode – Pamukale. Termalni izvori su belim sedimentima kao venčanicom prekrili brdo ispod sebe. Na ivici tog čuda bio je i antički Sveti grad.

8:20

22.6.2025.

165 d

Muzika

Gitara kao praznik

Dok sam slušao gitarske bravure počelo je da se uspostavlja stanje svesti blisko meditativnom transu. Zatvorio sam oči, a zvuci su me krepili kao iglice u akupunkturi, oslobađajući duh svake banalnosti.

11:39

1.2.2025.

306 d

Aktuelno

Pablovi golubovi FOTO

Barselona se ne plaši jakog kolorita, avangardističke iščašenosti i mediteranske preteranosti. Na istoj Akademiji studirala su dva genija – Gaudi, čije delo je vidljivo u gradu, i Pikaso kome je posvećen značajan muzej.

13:19

10.11.2024.

389 d

Izdvajamo

Info - B92

Život - B92

Latest Novo Sport Sport b92 Video Video Menu Menu