Produžen životni vek baterije za Apple iPhone 15

Apple je duplirao životni vek baterijama na iPhone 15 uređajima, bar u podacima koje pruža kompanija.

Tehnopolis

Izvor: MacWorld

Sreda, 21.02.2024.

14:26

Produžen životni vek baterije za Apple iPhone 15
Foto: Shutterstock/NYC Russ

U nedavno ažuriranom dokumentu podrške, kompanija navodi da su "baterije modela iPhone 15 dizajnirane da zadrže 80% prvobitnog kapaciteta pri 1.000 kompletnih ciklusa punjenja u idealnim uslovima". Ovde se misli na sve verzije iPhone 15 modela.

Tamo gde je sada brojka "1.000", ranije je pisalo "500", što se i dalje odnosi na iPhone 14 seriju i starije modele. Apple kaže da je sproveo testove u kojima su baterije telefona bile potpuno napunjene i ispražnjene 1.000 puta "pod specifičnim okolnostima koje predstavljaju uobičajene slučajeve upotrebe“, i da je zato ažuriran procenjeni životni vek.

Za sada, ovo rezultira dokumentom podrške koji na zgodan način čini da najnoviji telefoni izgledaju posebno privlačno, i na taj način bi moglo da podstakne neke od onih koji žele da zamene trenutne uređaje.

Trenutno, Apple sprovodi ovakva testiranja i za iPhone 14, kako bi se videlo da li opis treba da se promeni i za tu seriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

uživo Rusi spremni za kraj; Napašće najsilnije?

Rat u Ukrajini – 788. dan. Ukrajinska vojska je tokom prethodnog dana gađala ciljeve u ruskim oblastima Belgorod i Smolensk pri čemu su poginule dve osobe, povređeno je nekoliko ljudi i uništeno je skladište goriva.

23:19

21.4.2024.

11 min

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: