Prestao je da krade

Internet pregledači (Browseri) uglavnom žele da budu "glavni" na svakom računaru, pa zato traže da budu podrazumevana opcija, i usput nude opciju uvoza podataka iz konkurentskih programa.

Tehnopolis

Izvor: B92, Bug

Utorak, 20.02.2024.

09:18

Prestao je da krade
Foto: Shutterstock/monticello

Stvar je, međutim malo čudnija kada je u pitanju Microsoft Edge - u pitanju je pregledač koji je bez znanja i dozvole korisnika uvozio podatke iz drugih Browsera kao što je, npr, Google Chrome.

"Uz vašu potvrdu, Microsoft Edge će redovno da unositi podatke iz drugih pregledača na vašem Windowsu. Ovo uključuje vaše favorite, istoriju, kolačiće, automatsko popunjavanje, i ostalo", navodi Edge.

Neki korisnici, kao što smo nedavno pisali, primetili su da je posle nedavnog Windows ažuriranja, Edge i bez njihovog dopuštenja sve kopirao. Ovo je, izgleda, bila greška i u Edge verziji 121.0.2277.128, ponovo se traži dozvola za preuzimanje podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: