Tehnopolis

Utorak, 20.02.2024.

09:18

Prestao je da krade

Internet pregledači (Browseri) uglavnom žele da budu "glavni" na svakom računaru, pa zato traže da budu podrazumevana opcija, i usput nude opciju uvoza podataka iz konkurentskih programa.

Izvor: B92, Bug

Prestao je da krade
Foto: Shutterstock/monticello

Stvar je, međutim malo čudnija kada je u pitanju Microsoft Edge - u pitanju je pregledač koji je bez znanja i dozvole korisnika uvozio podatke iz drugih Browsera kao što je, npr, Google Chrome.

"Uz vašu potvrdu, Microsoft Edge će redovno da unositi podatke iz drugih pregledača na vašem Windowsu. Ovo uključuje vaše favorite, istoriju, kolačiće, automatsko popunjavanje, i ostalo", navodi Edge.

Neki korisnici, kao što smo nedavno pisali, primetili su da je posle nedavnog Windows ažuriranja, Edge i bez njihovog dopuštenja sve kopirao. Ovo je, izgleda, bila greška i u Edge verziji 121.0.2277.128, ponovo se traži dozvola za preuzimanje podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

20 h

Podeli: