Ova aplikacija je rezervni plan ako TikTok bude zabranjen?

Kompanija ByteDance, u čijem je vlasništvu TikTok, u svojoj ponudi ima još jednu popularnu aplikaciju.

Izvor: B92, TechCrunch
Podeli

Lemon8 je aplikacija društvenih medija nalik na Instagram, a deo je imperije kompanije ByteDance u čijem je vlasništvu i TikTok.

Pomenuta apliakcija je dospela na listu 10 najviše preuzimanih aplikacija na tržištu Sjedinjenih Američkih Država u okviru App Storea ove nedelje.

ByteDance je lansirao Lemon8 na tržištu SAD-a tokom februara 2023. godine. Aplikacija je pre toga u Japanu pokrenuta 2020.

Lemon8 je platforma za deljenje fotografija i videa sa tematikom hrane, lepote, velnesa i putovanja. Može da se opiše kao kombinacija Instagrama i Pinteresta.

Iznenadni rast popularnosti Lemon8 aplikacije stiže nakon što se TikTok našao na udaru prvenstveno vlasti u SAD-u, ali i drugim zemljama.

Kako se TikTok suočava sa potencijalnom zabranom u SAD-u, ukoliko vlasnici iz Kine odbiju da prodaju svoj udeo u kompaniji, Lemon8 bi mogao da posluži kao svojevrstan rezervni plan kompanije ByteDance.

Prema navodima analitičara, iznenadni rast popularnosti Lemon8 servisa je najverovatnije rezultat plaćene akvizicije korisnika od strane ByteDancea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.