Od sada na WhatsApp-u razmena fotografija visokog kvaliteta

WhatsApp je pre par meseci počeo sa testiranjem jednog važnog znaka. Radi se o mogućnošću deljenja fotografija visokog kvaliteta putem platforme, a ona je sada konačno počela da stiže korisnicima.

Podeli
Foto: ReaLiia/Shutterstock
Foto: ReaLiia/Shutterstock

Beta ažuriranje za Android i iOS, koje sa sobom donosi gore navedenu mogućnost, počelo jeda stiže korisnicima širom sveta.

Beta ažuriranje za iOS dolazi s brojem iOS 23.11.0.76, dok za Android dolazi sa brojem 2.23.12.13. Nakon što na svom telefonu ažuriraju WhatsApp, korisnici će imati mogućnost da odaberu i da šalju šalju fotografije visokog kvaliteta, konkretno “HD” fotografije, uz očuvanje originalne veličine fotografija. Ipak, treba napomenuti da se na fotografije i dalje primjenjuje svetlosna kompresija.

Funkcija deljenja fotografija visokog kvaliteta aktivira se kada korisnici odaberu fotografiju veće veličine za slanje. Opcija odabira većeg kvaliteta (HD) pojavljuje se samo za takve fotografije, dok zadata postavka ostaje “Standardni kvalitet”. To znači da korisnici uviek ručno moraju da odaberu HD opciju.

Treba napomenuti da je trenutno opcija visokog kvaliteta dostupna samo za deljenje fotografija putem četa. Dakle, ovo se ne odnosi na video-zapise i medije objavljene na storiju, ali očekuje se da WhatsApp to unapredi u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.