Novi Chrome poboljšava performanse i štedi energiju

Chrome je objavio najnoviju verziju svog internet pregledača za desktop platforme, a stiže sa nekim zanimljivim poboljšanjima.

Tehnopolis

Izvor: B92, Google

Subota, 10.12.2022.

10:30

Novi Chrome poboljšava performanse i štedi energiju
Foto: slyellow / Shutterstock.com

Nova podešavanja se odnose na poboljšanja performansi, a uključuju smanjenje potrošnje memorije za do 30 procenata i duže trajanje baterije kada se ona nalazi pri kraju uporebe.

Pomenute funkcije nose nazive Memory Saver i Energy Saver, a stižu na Windows, macOS i ChromeOS verzije Chrome pregledača.

Kada je u pitanju Memory Saver, ova funkcija štedi memoriju tako što je oslobađa sa kartica koje se ne koriste i usmerava ih na intenzivnije aplikacije koje se koriste (igre, video i drugo).

Energy Saver štedi bateriju kada njena popunjenost dođe do 20 procenata, a to čini ograničavanjem aktivnosti u pozadini i optimizovanjem stranica sa vizuelnim efektima.

Korisnici će imatui opciju da u svakom trenutku uključe ili isključe Memory Saver i Energy Saver, a ovo će biti moguće i za svaku pojedinačnu veb stranicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: