Najbolje nove Android funkcije: Koju ćete najviše da koristite?

Google je uveo predstavio niz novih funkcija za svoje Android aplikacije na ovogodišnjem MWC-u, a ovo je pregled najzanimljivijih.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2024.

18:46

Najbolje nove Android funkcije: Koju ćete najviše da koristite?
Foto: B92.net/J.Ð.

1. Unapređeni Android Auto

Uz pomoć korišćenja veštačke inteligencije, Android Auto može automatski da sumira (odnosno sažme) dugačke poruke ili prepriča grupne četove sa mnogo dopisivanja. Takođe, predložiće vam i kratke odgovore tako da možete da se fokusirate maksimalno na samu vožnju. 2. Pisanje rukom za Google Docs

Uz novu funkciju možete da dodate ručno pisane beleške svojim dokumentima direktno sa telefona ili tableta, koristeći prst ili olovku. Imate široku paletu alata koji vam pomažu u ovome, pa tako možete da birate različite boje "olovke" ili "flomastera" za podvlačenje.

3. Nove kontrole za Spotify

Google je nedavno poboljšao kontrole za YouTube Music, odnosno učinio da lakše možete da se prebacujete sa jednog na drugi uređaj. Isto je sada uradio i za Spotify, pa tako kada odaberete "Output" možete da vidite "Spotify Connect" uređaje. 4. Navigacija na pametnom satu

Dodata je navigacija za javni prevoz u WearOS, pa vam je sada dovoljan samo pametni sat kako biste znali kad vam stiže sledeći autobus. U suštini, sve glavno što Google Maps nudi u ovom segmentu, imate i na satu.

5. Svi zdravstveni parametri na jednom mestu

Fitbit aplikacija je redizajnirana kroz Health Connect, pa tako možete tu da integrišete sve podatke koje imate na uređajima kao što su AllTrails, Oura Ring and MyFitnessPal. Ideja je da sve podatke koji su vam važni za praćenje zdravlja imate odjednom i da sve bude pregledno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: