Microsoft olakšava hardversku zahtevnost za Windows 11?

Kada je Microsoft objavio prvi Windows 11 Insider preview, to je učinilo već zbunjujuću situaciju, još težom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2021.

13:00

Microsoft olakšava hardversku zahtevnost za Windows 11?
Foto: Shutterstock.com

Kao što ste možda primetili, za instalaciju preview verzije vam nije potreban određeni procesor ili TPM 2.0 čip. U novom postu na blogu, kompanija je iznela razloge za to i svodi se na želju Microsofta da stekne bolju ideju o tome koji sistemi mogu da pokreću Windows 11. "Pružajući preliminarne verzije različitih sistema u našem programu Wiindows Insider, naučićemo kako Windows 11 sveobuhvatnije funcioniše na svim modelima procesora, informišući o svim podešavanjima koja bi trebalo da izvršimo u skladu sa našim minimalnim sistemskim zahtevima u budućnosti", rekla je kompanija.

Microsoft je saopštio da ima “samopozdanje” u računare sa procesorima Intel osme generacije ii AMD Zen 2, da će zadovoljiti standarde sigurnosti, pouzdanosti i kompatibilnosti koje planiraju da postave sa Windows-om 11. Kompanija planira da posveti veliku pažnju onima koji testiraju OS na sistemima sa sedmom generacijom Intel i AMD Zen 1 procesora kako bi se utvrdilo da li neki od modela u tim porodicama ispunjavaju njene standarde.

Kompanija je takođe privremeno prestao da nudi proveru stanja računara. Softver je bio u središtu velike zabune koja se pojavila oko toga da li određeni računar može da pokreće Windows 11 ili ne. Priznajući tu činjenicu, Microsoft je rekao da aplikacija “nije u potpunosti spremna da podeli nivo detalja ili tačnosti koji ste očekivali od nas”. Kompanija planira da reši nedostatke aplikacije pre ponovnog objavljivanja kasnije ove godine, uoči opšte dostupnosti operativnog sistema Windows 11, na jesen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: