Kupio NFT za 2,9 miliona, sada ga prodaje za 400 dolara

NFT prvog tvita je izgubio najveći deo svoje prvobitne vrednosti.

Tehnopolis

Izvor: B92, Neowin

Sreda, 03.08.2022.

15:40

Kupio NFT za 2,9 miliona, sada ga prodaje za 400 dolara
Foto: mundissima / Shutterstock.com

Tokom marta 2021. godine, kada je tržište kriptovaluta bilo na vrhu popularnosti, suosnivač Twittera Džek Dorsi je odlučio da proda svoj prvi tvit kao NFT.

NFT je na kraju prodat Sini estaviju za 1630 etera (ether), čija je vrednost u tom trenutku iznosila 2,91 milion dolara. Zbog nestabilnosti etera, to je zapravo bilo za 400.000 više, nego u trenutku kada je NFT stavljen na aukciju i kada je vredeo 2,5 miliona dolara.

Od tada, tržište kriptovaluta je zabeležilo brojna variranja, a i NFT je prošao korz turbulencije i pad vrednosti. Tako je i NFT, koji je Dorsi prodao Sinaviju izgubio na vrednosti.

Poslednja ponuda, za ovaj delić internet istorije, sada vredi 0,25 etera, odnosno oko 400 dolara. Prema navodima TradingView indikatora, eter bi mogao da ima vrednost od oko 12.000 dolara ukoliko bi se bvratio na nivoe iz prošlog aprila. Mada, i u tom slučaju Sinavi bi zabeležio ogroman gubitak

Za razliku od kriptovaluta kao što su bitkoin i eter, koji tokom dugog perioda beleže uspone i padove vrednosti, NFT je noviji i nesigurniji. Nije poznato da li će NFT postati popularan u godinama koje slede i da li će se ovim predmetima povećati cena.

Estavi je ranije ove godine za BBC istakao da možda nikada neće prodati svoj NFT, mada ga je tokom kupovine prošle godine uporedio sa slikom Mona Lize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: