Tehnopolis

Četvrtak, 01.12.2022.

08:05

iPhone bi uskoro mogao da dobije korisnu funkciju za povećanje bezbednosti

Apple će uskoro objaviti 16.2 verziju svog iOS operaticnog sistema, u okviru kojeg se očekuje i nova funkcija za bezbednost.

Izvor: B92, Forbes

iPhone bi uskoro mogao da dobije korisnu funkciju za povećanje bezbednosti
Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Rapid Security Response je funkcija koja je trebalo da se pojavi u prvoj verziji iOS-a 16, ali je odložena. Radi se o funkciji koja će biti od velike pomoći mnogim korisnicima.

Nova funkcija bi kompaniji Apple trebalo da omogući da na iPhone uređaje šalje bezbednosne nadogradnje koje nisu deo redovnih verzija iOS-a.

U okviru trenutnog sistema, Apple korisnicima isporučuje nadogradnje postepeno i to samo ukoliko imaju uključenu opciju Automatic Updates. Korisnici često dugo čekaju na nadogradnje, a uređaji su izloženi bezbednosnim propustima.

Nakon što stigne Rapid Security Responsefunkcija, Apple će moći da taštiti iPhone uređaje korisnika bez ručne nadogradnje softvera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: