Instagram omogućio: Preuzmite Reels bilo gde u svetu

Instagram otvara mogućnost da korisnici pravilno preuzmu Reel sadržaj, kako bi ljudima omogućio da to učine i van SAD-a.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ascannio / Shutterstock.com
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Korisnici, koji su do sada želeli da za kasnije sačuvaju Reel video, u najvećoj meri su to morali da čine tako što bi ga sačuvali na Instagramu. Sem ukoliko ne žive u Sjedinjenim Američkim Državama, gde Reels može da se preuzima od juna.

Međutim, to se sada menja, a Instagram počinje da omogućava korisnicima širom sveta da preuzimaju Reels.

Novu promenu je najavio šef Instagrama Adam Moseri, a stiže nakon što je opcija fizičkog preuzimanja Reelsa mesecima bila dostupna samo u SAD-u.

Ipak, i ovde će postojati začkoljica. Reels koji se preuzmu sa Instagrama imaće vodeni žig koji ima Instagram logo i ime naloga. Ovo nije novost, jer slično već imaju TikTok i YouTube, a cve kako vi se osiguralo da ono preuzeto pokazuje sa kog servisa potiče, ukolikos e objavi na drugom servisu.

Još jedna stvar je, da će se Reels sa licenciranom muzikom preuzimati bez zvuka, tako da će samo onis a originalnim zvukom moći da se čuju.

Ukoliko ima onih koji ne žele da se njihov sadržaj uopšte preuzima sa Instagrama, mogu da odu u Settings > Privacy > Reels and Remix i isključe opciju "Allow people to download your Reels".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.