Holivudski projekat Hidea Kodžime: "Briše granice između video-igara i filmova"

Jedan od najpoznatijih dizajnera video-igara, Japanac Hideo Kodžima, otkrio je da radi na novom projektu ekskluzivno za Sony PlayStation.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 01.02.2024.

16:15

Holivudski projekat Hidea Kodžime:
Foto: Profimedia

Ovaj projekat se za sada zove PHYSINT, a kako je Kodžima napomenuo, označava njegov povratak žanru "akcione špijunaže".

Naglasio je da je taj žanr ono čemu, na primer, pripada serijal Metal Gear, ali da ovaj novi projekat neće imati nikakve veze sa tom popularnom franšizom.

Nema mnogo detalja, ali Kodžima ističe da će u pitanju biti "igra sa grafikom koja se približava stvarnosti, ali biće i kao film kada su upitanju priča, teme i glumci".

Snimaće se u Los Anđelesu, i to u studiju kompanije Columbia Pictures. Ovo će, smatra japanski dizajner, biti kruna njegove karijere duge 40 godina, jer će se "izbrisati barijera između video-igara i filmova".

S obzirom na to da je u pitanju projekat za koji je očigledno potrebno mnogo vremena, možda čak neće biti ni gotov pre nego što izađe naslednik aktuelne Sony PlayStation 5 konzole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: