Facebook pokušava da povrati kontrolu

Bez panike, Facebook se još uvijek nije potpuno promenio, a možda bi trebalo. Stvar je u tome da je ova mreža sada dobila dva tipa "News feeda" za Android i iOS aplikacije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2022.

08:15

Facebook pokušava da povrati kontrolu
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com

Promene su dakle u vezi s mobilnim aplikacijama, a tiču se onoga što je nekada bio jedinstveni News feed, koji sada ima dva dela. Početna stranica prikazuje ono što algoritmi preporučuju na osnovu interesovanja korisnika: Reels, Stories i druge personalizovane sadržaje, a Feeds tab s druge strane nudi objave prijatelja, stranica i grupa koje se prate, dakle bez "Suggested For You" objava.

Dva različita taba će biti dostupna i u Android i u iOS aplikaciji, a izmene bi do svih korisnika trebalo da stignu do kraja ove nedelje. Na taj način se izlazi u susret jednom od najčešćih zahteva – da se pronađe rešenje koje će osigurati da se ne propuštaju objave prijatelja.

Sada su okupljeni u Feeds tab, bez mešanja uljeza sa strane, a neki tvrde da je ova promena korak ka tome da se i Facebook pretvori u nešto što liči na TikTok.

Home tab će prikazivati objave prijatelja, ali zajedno s preporukama koje algoritmi biraju na osnovu interesovanja korisnika. Facebook je u poslednje vreme izgubio mnogo korisnika, budući da TikTok vlada, pa je ovo pokušaj da se povrati kontrola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: