Tehnopolis

Sreda, 29.11.2023.

17:45

Dečak pokrenuo peticiju da Apple promeni "štreberski" emodži

Jedan desetogodišnjak iz Velike Britanije želi da Apple promeni emodži koji nosi naočare a koji je okarakterisan kao "štreberski".

Izvor: B92, iMore

Dečak pokrenuo peticiju da Apple promeni
Foto: Shutterstock/Mix Tape

Kada ukucate "štreber" (eng. "nerd") u aplikaciju Messages, tastatura vašeg iPhone-a će prikazati emodži sa naočarima i dva ogromna prednja zuba. Dečak po imenu Tedi pokrenuo je peticiju da se ovo promeni.

"Appl čini da se ružno osećaju ljudi koji nose naočare. Teraju druge da misle da smo štreberi, i to je užasno", rekao je Tedi za BBC.

"Zbog ovoga sam i tužan i uznemiren, a ako ja smatram da je to uvredljivo, to verovatno misli i hiljade drugih širom sveta", dodao je ovaj dečak.

Tedi je pokrenuo ovu kampanju nakon što je video emodži dok je slao poruke članu porodice, a zatim se obratio učitelju, koji mu je pomogao da privuče pažnju kompanije Apple.

Dečak je čak i nacrtao alternativnu verziju "štreber" emodžija, za koji veruje da daje pozitivan pogled na naočare, a želi i da se ovaj emodži zove "genijalni".

"Ima tanka sočiva i tanke okvire, uz osmeh umesto užasnih zečjih zuba", objasnio je, dodavši da on voli da nosi svoje naočare jer "mnogo bolje vidi uz njihovu pomoć".

Apple tek treba da se oglasi ovim povodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: