Da li se sećate ovog operativnog sistema? Ovako bi izgledao danas VIDEO

Windows Phone u 2024. godini imao bi elemente Windowsa 11, toolbar koja otvara Microsoftove aplikacije i mnoge funkcije sa modernih telefona.

Tehnopolis

Izvor: Bug

Subota, 24.02.2024.

09:12

Default images

Poznati kreator koncepata, AR 4789, objavio je na YouTubeu video koji prikazuje kako bi izgledao Windows Phone u 2024. godini, pokretan nepredstavljenom verzijom mobilnog operativnog sistema – Windows 12 Mobile.

Prema njegovom videu, Windows Phone u 2024. godini bio bi opremljen funkcijama koje bi lako mogle da konkurišu onima na ostalim telefonima popularnih proizvođača. Uključivao bi elemente Windowsa 11, što bi verovatno rezultiralo besprekornom integracijom između telefona i računara s Microsoftovim operativnim sistemom.

Prikazana je i kompaktna alatna traka (toolbar) na dnu pomoću koje može da se otvori Microsoft Copilot, Store, Edge, ali i Start meni. Tu su, naravno, i neke standardne funkcije za današnje vreme, poput otiska prsta ispod ekrana, funkcije Always-On i raznorazne mogućnosti prilagođavanja korisničkog iskustva.

Podsetimo, Microsoft je zvanično odustao od Windows Phonea 2017. godine zbog nedostatka korisnika. Nakon te odluke, nekoliko velikih Microsoftovih rukovodilaca je priznalo da im je izlazak s tržišta pametnih telefona bila greška. Nedavno je to rekao i aktuelni izvršni direktor kompanije, Satja Nadela.

"Odluka o kojoj mislim da puno ljudi govori – i jedna od najtežih odluka koje sam doneo kada sam postao izvršni direktor – bila je izlazak s tržišta pametnih telefona. Gledajući retrospektivno, mislim da su mogli da postoje načini na koje smo to mogli bolje da odradimo, rekao je Nadela prošlog oktobra u intervjuu za Business Insider.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: