Tehnopolis

Utorak, 05.03.2024.

14:16

Apple u slobodnom padu: Zaostaju za kineskom konkurencijom

Prodaja iPhone uređaja u Kini je u prvih šest nedelja 2024. godine pala za 24 odsto međugodišnje, prenosi Blumberg pozivajući se na podatke agencije Counterpoint.

Izvor: Tanjug

Apple u slobodnom padu: Zaostaju za kineskom konkurencijom
Foto: Shutterstock/TungCheung

Apple je početkom prošle godine bio lider prodaje na kineskom tržištu pametnih telefona, a sada je morao da se zadovolji četvrtim mestom, iza kineskih proizvođača.

Na prvom mestu se nalazi kompanija Vivo sa tržišnim udelom od 17,6 odsto, a iza nje su proizvođači Huawei sa udelom od 16,5 odsto i Honor, čiji udeo iznosi 16,5 odsto.

"iPhone 15 je odličan uređaj, ali nema značajne nadogradnje u odnosu na prethodnu verziju, tako da se potrošači za sada drže starijih generacija ovog pametnog telefona", prokomentarisao je viši analitičar agencije Counterpoint, Mengmeng Džao.

Huawei je u pomenutom periodu povećao prodaju za 64 odsto međugodišnje zahvaljujući novom telefonu Mate 60 Pro, ali u celini se kinesko tržište pametnih telefona osetno smanjuje.

Prodaja pametnih telefona u Kini je u prvih šest meseci 2024. godine pala za sedam odsto međugodišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: