Tehnopolis

Petak, 17.11.2023.

10:30

Apple povukao iznenađujući potez

Apple je doneo iznenađujuću odluku koja se tiče poruka.

Izvor: B92

Apple povukao iznenađujući potez
Foto: Shutterstock/DenPhotos

U pitanju je usvajanje RCS standarda za dopisivanje, a ova funkcija će biti pokrenuta ažuriranjem sledeće godine. Kako su rekli iz Kupertina, RCS standard donosi širok spektar funkcija u iMessage stilu prilikom dopisivanja između iPhone i Android korisnika.

Google i Samsung već neko vreme vrše pritisak na Apple da ovo učini, dok je Tim Kuk odbijao da to uradi. U izjavi za 9to5Mac, portparol "jabuke" je rekao da kompanija veruje kako će RCS ponuditi bolju interoperabilnost za dopisivanje na više različitih platformi.

RCS donosi mnoge iMessage funkcije, što uključuje potvrde o pročitanim porukama, indikatore kucanja, fotografije i videozapise visokog kvaliteta, i još mnogo toga.

Primenom RCS-a, Apple će takođe omogućiti korisnicima da dele svoju lokaciju sa drugima u okviru poruka, a za razliku od običnog SMS-a, RCS može da radi i preko mobilnih podataka ili Wi-Fi mreže.

iMessage ostaje platforma za razmenu poruka koja se koristi za svu komunikaciju između onih koji imaju iPhone, a RCS će jednostavno zameniti SMS i MMS, koji će biti "rezerva". kaže Apple.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

18 h

Podeli: