Zabranili Tinder i slične aplikacije: "Nećemo da trpimo nemoral i nepristojnost"

Pet aplikacija za pronalaženje partnera blokirano je u Pakistanu. Zabranjene su zbog sadržaja koji je "nemoralan i nepristojan, i koji neće biti tolerisan", kako su naveli tamošnji zvaničnici.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2020.

16:35

Zabranili Tinder i slične aplikacije:
Foto: depositphotos/sharafmaksumov

Kako prenosi list Gardijan, u Pakistanu su zabranjen i vanbračne i homoseksualne veze, a sada su iz zvaničnih institucija objavili kako je zabranjeno i pet aplikacija koje služe za pronalaženje partnera i upoznavanje novih ljudi: Tinder, Skout, Grindr, SayHi i Tagged.

Pakistanska Uprava za telekomunikacije saopštila je da se ove aplikacije nisu pridržavale lokalnih zakona, a kako su naveli, potpunoj zabrani prethodilo je upozorenje.

Prema podacima kojima raspolaže Sensor Tower, Tinder je u Pakistanu preuzet više od 440.000 puta, Grindr, Tagged i SayHi oko 300.000, dok je Skout preuzet 100.000 puta u poslednjih godinu dana.

Još jednoj aplikaciji možda preti sličan scenario. TikTok je upozoren od strane pakistanskih vlasti da mora da ukloni "nemoralan i vulgaran sadržaj", a i YouTube je dobio sličan zahtev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: