iPhone postaje bezbednji: Nova verzija otkriva bezbednosne propuste i druge bagove

Kompanija Apple bi uskoro trebalo da znatno unapredi svoje aktivnosti na polju bezbednosti svojih uređaja i drugih povezanih platformi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 07.08.2019.

09:48

iPhone postaje bezbednji: Nova verzija otkriva bezbednosne propuste i druge bagove
Foto: Depositphotos / Rosinka79

Tako bi iPhone uskoro trebalo da dobije posebnu verziju specifično namenjenu stručnjacima za bezbednost, koji će pomoću tih uređaja biti u stanju da lakše pronalaze eventualne bezbednosne propuste i druge bagove.

Interni izvori iz Applea, na koje se Forbes poziva, navode da između ovih i iPhonea koje koriste developeri iOS aplikacija i igara nema previše razlika, piše Forbes.

Specijalni iPhonei za bezbednosne stručnjake i developere se od uobičajenih razlikuju po tome što su manje kontrolisani i imaju manje ograničenja (iPhonei za bezbednosne stručnjake će, ipak, imati nešto više ograničenja u odnosu na developerske).

Apple bi ovaj model i njegove opcije zvanično trebalo da najavi na ovogodišnjoj Black Hat konferenciji, koja se ovih dana održava u Las Vegasu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: