Huaweijeva veštačka inteligencija 2021. stiže u automobile

Kompanija Huawei razvija autonomne automobile u partnerstvu sa raznim proizvođačima automobila, kao deo programa razvoja veštačke inteligencije.

Izvor: Tanjug, SEEbiz
Podeli
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Scharfsinn
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Scharfsinn

Kineski tehnološki džin pruža AI softver brojnim značajnim proizvođačima automobila, uključujući Folksvagenov Audi i zajednički poduhvat između japanske Tojote i kineskog GAC-a, rekao je izvršni direktor kompanije za Financial Times.

Dve druge kineske firme, Beijing New Energy Automobile i Changan Automobile, takođe sarađuju sa tom kompanijom, izvestio je list.

Dang Venšuan, glavni arhitekta Huaweijeve strategije, izjavio je da kompanija i njeni partneri rade na izgradnji automobila koji će moći da bude iporučen već 2021. godine.

On je rekao je da će automobil biti dostupan u Evropi i Kini.

Industrijski standardi za vozila koja se sama voze identifikuju nivoe autonomije koju automobil može da postigne. Za Huawei, to bi bio Nivo 4, što je drugi najviši standard u tom okviru.

Vesti

"Brate, srolaj mi jedan Samsung"

Iako još uvek nije rešio probleme sa svojim prvim pametnim telefonom na preklop - modelom Galaxy Fold, čija premijera je već nekoliko puta odlagana, Samsung, čini se, ne odustaje od inovativnih rešenja za svoje buduće uređaje.

Vesti petak 14.06. 15:15 Komentara: 20

Kineski hakeri udarili na Ruse

Osnivač servisa za slanje instant poruka - Telegram, ruski preduzetnik Pavel Durov, izjavio je da je veliki sajber, koji je izvršen na njegov servis, došao iz Kine.

Vesti četvrtak 13.06. 15:35 Komentara: 9
strana 1 od 22 idi na stranu