Potvrđeno: Prvi Galaxy na preklop stiže 20. februara VIDEO

Prošlog novembra, južnokorejski Samsung nam je dao prvi nagoveštaj onoga što bi moglo da bude pametni telefon sa savitljivim ekranom. Na CES konferenciji, održanoj u Las Vegasu u januaru, uređaj je bio prikazan samo odabrnoj publici.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen YouTube/samsung_dev
Printscreen YouTube/samsung_dev

Pročitajte još:

Iz Samsunga je u ponedeljak stigla potvrda da će 20. februara, zajedno sa modelima nove Galaxy S10 serije, biti predstavljen i pametni telefon na preklop, za sada, još uvek nezvanično, poznat pod imenom Galaxy Fold, odnosno Galaxy F.

Na svom zvaničnom Twitter nalogu Samsung je objavio tizer video sa pratećom porukom:

"Budućnost mobilnog sveta biće otkrivena (tačnije "razmotana", engl. "unfold" - igra reči) 20. februara 2019".

Video ne otkriva nikakve informacije o samom uređaju, već samo sadrži tekst "The Future Unfolds".

Samsung je nedavno objavio promo video pod naslovom "Samsung Galaxy: The Future", u kome je nagovestio kako bi "F" trebalo da izgleda.

Telefon sa savitljivim ekranom bi trebalo da ima dva displeja - jedan sa dijagonalom od 4,58 inča i drugi, kada se uređaj rasklopi, dijagonale 7,3 inča.

Manji ekran, koji se nalazi sa spoljnje strane telefona, imaće odnos stranica 21:9 i rezoluciju od 1.960 x 840 piksela. Veći unutrašnji ekran bi trebalo da ima odnos stranica 4,2:3 i rezoluciju od 2.152 x 1.536 piksela, prenosi GSM Arena.

Do Samsungovog Unpacked događaja, koji će se održati u San Francisku, odnosno predstavljanja prvog "Fold" Galaxyja, kao i novih modela S10 serije deli nas tek našto više od nedelju dana, kada ćemo najverovatnije saznati sve detalje o začetniku novog trenda u mobilnoj telefoniji.

strana 1 od 36 idi na stranu