Kako da vaša deca na internetu budu „Bezbedni klinci“

Tehnologija je odavno postala neizostavni deo naših života, dok naša deca od najmanjih nogu odrastaju uz nju. Svojim neprestanim razvojem, internet nudi pregršt smerova u koje naša deca mogu neometano “skrenuti” i izložiti se opasnosti. Zar ne bi bilo dobro da znamo kako to ispratiti, da se pravilno edukujemo, i da u isto vreme na pravi način shvatimo ponašanje naše dece na internetu?

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Edukativna platforma Bezbedni klinci izvor je kvalitetnog sadržaja na temu bezbedne upotrebe interneta za decu i neophodnog roditeljskog digitalnog obrazovanja. Ona će omogućiti roditeljima, ali i onima koji rade s decom, da ih razumeju, da očima dece vide njihove idole, zanimljivosti i ono što njima privlači pažnju na internetu. U isto vreme platforma će im pružiti potrebnu edukaciju i mogućnost da bolje shvate na koji način i u kojoj meri mogu uticati na njih, kako bi pažljivije birali sadržaj i koristili internet.

Razlika u godinama između roditelja i dece danas je skoro uvek preko 25 godina, pa mamama i tatama nije lako da isprate digitalnu pismenost dece kojima je internet sastavni deo života, gotovo od rođenja. Stoga, roditeljima će na platformi biti ponuđeni edukativni blogovi o lakšem razumevanju digitalnog sveta, ali i o bezbednosti njihove dece na njemu.

S druge strane, ako to nije dovoljno, na platformi će uvek biti moguće zakazati online sesije sa psihologom koji će dati svoje profesionalno mišljenje i odgovore na brojna pitanja i brige roditelja.

Između sesija i razgovora sa svojom decom, „Bezbedni klinci“ nude i brojne top liste popularnih igara, edukativnih aplikacija i kanala na kojima vaša deca mogu „visiti“, a da vi ni ne znate za to.

Platforma „Bezbedni klinci“ je tu kako bi i vaši klinci bili bezbedni u digitalnom svetu, a da ih roditelji pri tom mogu razumeti na najbolji mogući način.

Vesti

Ministri regiona ujedinjeni oko zajedničke digitalne budućnosti

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Srbije Nenad Popović poručio je danas u Beogradu, na otvaranju regionalne ministarske konferencija o inovacijama "Innovation Talk 2018", da budući razvoj privrede u regionu treba da bude zasnovan na novim tehnologijama i inovacijama.

Vesti četvrtak 29.11. 16:32

Moguće je: Implant u mozgu prevodi misli u tekst

BrainGate2 implant je sistem elektroda koji u suštini prevodi misli u tekst. Uz pomoć ovog implanta omogućeno je da tri paralizovane osobe od vrata na dole, koriste nemodifikovane tablete za pretraživanje interneta, pisanje poruka prijateljima i streaming muzike.

Vesti sreda 28.11. 14:16 Komentara: 9
strana 1 od 36 idi na stranu