Xiaomi Mi Gaming Laptop je kompjuter za ozbiljne igrače / VIDEO

I pored toga što Xiaomi u ponudi ima široku lepezu proizvoda, to ne znači da tu nema mesta za još jedan – novi laptop namenjen ljubiteljima kompjuterskih igara Mi Gaming Laptop.

Izvor: B92, Bug.hr
Podeli
Printscreen YouTube/Dave Lee
Printscreen YouTube/Dave Lee

To nije prvi laptop kineskog proizvođača, ali jeste prvi namenjen gejmingu. Prema poznatim specifikacijama, Xiaomi će za početak nuditi dve konfiguracije: obe imaju Intel procesore sedme generacije i 15,6-inčni FHD ekran.

Kupci mogu da biraju između Core i5 i Core i7 procesora, kao i između Nvidijinih grafičkih kartica GTX 1060 i GTX 1050 Ti.

Model sa jačim procesorom i grafičkom karticom imaće 16GB RAM-a, SSD od 256GB i HDD od jednog terabajta. Slabiji model imaće 8GB RAM-a, 128-gigabajtni SSD-om i identičan HDD.

Xiaomi tvrdi da je sistem za hlađenja njihove nove "zverke" jedan od najboljih na tržištu. Mi Gaming Laptopovi imaju i poseban taster za tzv. "Turbo hlađenje". A zbog naprednog sistema za hlađenje težina Mi Gaminga je oko 2,7 kilograma.

Na tastaturi, koja ima RGB osvetljenje sa četiri različite zone, Xiaomi je dodao i pet programabilnih (macro) tastera.

Mi Gaming Laptop ima četiri USB 3.0 porta (Type-A), dva USB-C porta, čitač memorijskih kartica, HDMI port i dva 3,5-milimetarska audio porta (za slušalice i mikrofon), kao i po tri otvora za hlađenje sa leve i desne strane kućišta.

Mi Gaming će u početku biti dostupan na kineskom tržištu, i to od 13. aprila, po cenama od oko 960 i 1.440 dolara, u zavisnosti od modela.

strana 1 od 54 idi na stranu