Amazonov pametni zvučnik čuo reklamu i naručio hranu za mačke

Televizijska reklama za Amazaon Echo Dot pametni zvučnik zaista je uspela da aktivira zvučnik jednog gledaoca i naruči hranu za mačke.

Izvor: B92
Podeli

Reklama emitovana još u oktobru demonstrirala je na koji način ljudi mogu koristiti pametnog asistenta pa se, dok mačka gleda u akvarijum sa ribicama čuje glas čoveka koji kaže “Aleksa, naruči hranu za mačke“, a ona mu odgovara „Pronašla sam je. Da li želite da je kupim?“

Neimenovani gledalac kaže da je ova reklama pokrenula njegov zvučnik koji ga je pitao da li želi da potvrdi kupovinu hrane za mačke.

Amazon s druge strane kaže da je sprečio reklame da pokrenu odgovor i kod gledalaca koji već imaju uređaj, ali da svakako i gledalac mora svojim glasom da potvrdi kupovinu inače će ona biti deaktivirana.

“Da bi vam Aleksa pomogla u kupovini, vlasnik uređaja mora da je pita da naruči proizvod i onda da potvrdi kupovinu. Ako greškom shvati da treba nešto da naruči jednostavno je potrebno reći ’ne’ kada vas pita za potvrdu. Takođe, opciju glasovne kupovine uvek možete isključiti“, navodi se u saopštenju iz Amazona.

Prema zakonskim regulativama reklama zaista nije bila podobna za prikazivanje na televiziji, a državna komisija u saradnji sa Amazonom čini da se spreči aktivacija uređaja i njegovog „prisluškivanja“ reklama.

Vesti

Wi-Fi vam je spor? Otkrijte ko ga sve koristi

Većina Wi-Fi rutera ima uključenu zaštitu u početnim postavkama. Ako pogledate listu mreža dostupnih u vašoj blizini, verovatno je većina zaključana. Ipak, poneki ruteri emituju otvorenu, nezaštićenu Wi-Fi mrežu, sa kojom može da se poveže bilo ko i koristi je bez unosa lozinke.

Vesti ponedeljak 21.05. 08:20 Komentara: 0
strana 1 od 1767 idi na stranu