Svako ima dvojnika u muzeju, evo kako ćete pronaći svog

Google već godinama radi na različitim projektima vezanim za umetnost. Od virtualnog posmatranja umetničkih dela u muzejima širom sveta do zanimljive platforme nazvane Google Arts & Culture, koja poređenjem selfija i hiljada portreta pronalazi vašeg dvojnika u muzeju.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli

Za samo nekoliko dana koliko je platforma dostupna, napravljeno je više od 30 miliona selfija, i istraženo nekoliko hiljada umetničkih dela.

Princip je jednostavan. Instalirate aplikaciju, napravite selfi i pustite algoritme da odrade svoj posao. Uporediće vaše lice s hiljadama portreta i prikazati vam nekoliko koji najviše liče na vas. Čak će vam napisati i koliko je podudaranje.

U projektu učestvuje više od 1.500 muzeja iz više od 70 zemalja, a ako želite i vi da isprobate ovu mogućnost, preuzmite aplikaciju za iOS ili Android.

Google ističe da ne morate da se brinete zbog privatnosti jer neće skladištiti vaše selfije ni u kakvu bazu podataka. Projekat je osmišljen isključivo radi zabave.

Pogledajte neke od najzanimljivijih primera:

Hmmmmmm... what do you think?

A post shared by Debra Messing (@therealdebramessing) on

Portrait of a boy 👦😂

A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on

A post shared by Zach Braff (@zachbraff) on

Vesti

Google Assistant će do kraja godine govoriti 30 jezika

Virtuelni personalni pomoćnik kompanije Google koji se aktivira glasom - Google Assistant, do kraja godine, će govoriti tridesetak jezika, uključujući norveški i hindu, saopštila je ta kompanija, što pokazuje da I ona ulazi u žestoku borbu protiv predvodnika na tržištu pametnih pomoćnika - kompanije Amazon.

Vesti subota 24.02. 10:36 Komentara: 0

Nedelja u IT-ju: Pokažimo koliko je Srbija moćna IT zemlja

Da li ste znali da je jedna IT kompanija u Beogradu zaposlila više od 100 programera za samo godinu dana? Da je srpska IT kompanija u Novom Sadu nastala sa kapitalom od samo 100 dinara, a sada ima 50 zaposlenih? Da su srpski programeri napravili platformu za osiguranje koje danas koriste hiljade Švajcaraca? Da rade na softveru za pametne naočare koje koriste NASA astronauti i svakodnevno učestvuju na projektima koji pomeraju granice u celom svetu?

Vesti četvrtak 22.02. 13:50 Komentara: 4
strana 1 od 1727 idi na stranu