Četiri razloga da odaberete iPhone 8 umesto "Desetke"

Iako iPhone X ima uzbudljive nove mogućnosti, postoji razlog da poverenje ukažete "Osmici" ili 8 Plus, koja se (ne)zasluženo našla u njegovoj senci.

Jacob Siegal, BGR News
Podeli
Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Osim što novi iPhone X ima paprenu cenu (od 1.000 do 1.150 dolara i to u SAD), postoje još neki razlozi da za svoj sledeći telefon ne odaberete Desetku, nego "skromnog" naslednika iPhone 7.

Evo nekih:

Izbegnite ružni usek na vrhu

Tek pošto su se slegli utisci sa predstavljanja Desetke, mnogi su uvideli veliki nedostatak ovog telefona. Želeći da ekran učini što većim na uštrb ivica, Apple je ostavio usek za slušalicu na vrhu telefona, koji će doslovno "odsecati" komad svakog videa koji budete gledali na iPhone X.

Želite da koristite Touch ID za otključavanje

Touch ID nije deo iPhone X, jer ga je zamenio Face ID, unapređeni sistem prepoznavanja lica korisnika. Međutim, staro dobro očitavanje otiska prsta i dalje možete da koristite na iPhone 8 i iPhone 8 Plus, ukoliko ste navikli na taj način identifikacije.

Uštedite novac

iPhone 8 i iPhone 8 Plus su najmanje 300 evra jeftiniji od "Desetke". Ako to nije dovoljan razlog, imajte u vidu da "Osmice" imaju mnoge novine slične iPhone X, uključujući bežično punjenje i A11 čip.

Čekajte da se Apple snađe

Ovo je prvi pokušaj kompanije da napravi edge-to-edge displej. Nema sumnje da će "dečje bolesti" od kojih pati iPhone X biti izlečene u narednim godinama, ali je jasno da mesta za napredak i te kako ima. Možda je bolje da nabavite "Osmicu", dok se ti nedostaci ne reše.

Vesti

Šta to mudro krije Galaxy S9?

Ostalo je još samo deset dana do predstavljanja najnovijeg modela Samsung Galaxy S9. Samsung je objavio niz snimaka na svojim YouTube kanalima u kojima nagoveštava svoj najpametniji model.

Vesti četvrtak 15.02. 09:30 Komentara: 12
strana 1 od 1724 idi na stranu