Četiri razloga da odaberete iPhone 8 umesto "Desetke"

Iako iPhone X ima uzbudljive nove mogućnosti, postoji razlog da poverenje ukažete "Osmici" ili 8 Plus, koja se (ne)zasluženo našla u njegovoj senci.

Tehnopolis

Izvor: Jacob Siegal, BGR News

Sreda, 13.09.2017.

18:38

Četiri razloga da odaberete iPhone 8 umesto
Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Osim što novi iPhone X ima paprenu cenu (od 1.000 do 1.150 dolara i to u SAD), postoje još neki razlozi da za svoj sledeći telefon ne odaberete Desetku, nego "skromnog" naslednika iPhone 7.

Evo nekih:

Izbegnite ružni usek na vrhu

Tek pošto su se slegli utisci sa predstavljanja Desetke, mnogi su uvideli veliki nedostatak ovog telefona. Želeći da ekran učini što većim na uštrb ivica, Apple je ostavio usek za slušalicu na vrhu telefona, koji će doslovno "odsecati" komad svakog videa koji budete gledali na iPhone X.

Želite da koristite Touch ID za otključavanje

Touch ID nije deo iPhone X, jer ga je zamenio Face ID, unapređeni sistem prepoznavanja lica korisnika. Međutim, staro dobro očitavanje otiska prsta i dalje možete da koristite na iPhone 8 i iPhone 8 Plus, ukoliko ste navikli na taj način identifikacije.

Uštedite novac

iPhone 8 i iPhone 8 Plus su najmanje 300 evra jeftiniji od "Desetke". Ako to nije dovoljan razlog, imajte u vidu da "Osmice" imaju mnoge novine slične iPhone X, uključujući bežično punjenje i A11 čip.

Čekajte da se Apple snađe

Ovo je prvi pokušaj kompanije da napravi edge-to-edge displej. Nema sumnje da će "dečje bolesti" od kojih pati iPhone X biti izlečene u narednim godinama, ali je jasno da mesta za napredak i te kako ima. Možda je bolje da nabavite "Osmicu", dok se ti nedostaci ne reše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: