Facebook se izvinio zbog godišnje retrospektive

Društvena mreža Fejsbuk se izvinila pojedinim korisnicima zbog svoje ovogodišnje retrospektive, opcije "Year in Review" u kojoj su fotografije sa najviše "lajkova" montirane u formi video klipa predstavile najvažnije događaje u godini koja je na izmaku.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 31.12.2014.

13:40

Default images

Foto: Dimitris Kalogeropoylos/Flickr.com

Ipak, popularne fotografije ne znače obavezno i srećne fotografije.

To je slučaj i sa programerom Erikom Majerom (Eric Meyer) koga je potreslo to što je u retrospektivi, koju pravi poseban algoritam, video fotografiju svoje ćerke koja je preminula pre nekoliko meseci od raka mozga u šestoj godini života.

Taj snimak vezan je za post koji je on objavio povodom tog tužnog događaja, a koji je u to vreme izazvao veliki broj reakcija na toj društvenoj mreži.

Fejsbuk tvrdi da radi na poboljšanju opcije kako bi sprečio da se slične stvari događaju ubuduće, a Džonatan Geler (Jonathan Gheller), šef projekta vezanog za tu aplikaciju, poslao je mejl Majeru u kome mu se izvinio u ime kompanije.

Takođe, korisnica Facebooka Žilijen Smolinski (Julieanne) je na svom "Year in Review" dobila fotografiju stana u plamenu koji pripada njenom bivšem dečku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: