Hiljadu registrovanih domena na ćirilici

Od petka, 27.avgusta, kada je ćirilički nacionalni domen postao dostupan za registraciju, pa do juče, registrovano je hiljadu domena.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2012.

09:04

Default images

Tačno u 13.42, 30. januara, kažu iz Registra nacionalnog internet domena, registrovan je hiljaditi .срб domen, a istovremeno bližimo se cifri od 70.000 .rs domena.

U prvih šest meseci domen na ćirlici moći će da registruju vlasnici .rs domena, koji će dobiti pravo na registrovanje ćiriličkog pandana po promotivnoj ceni (RNIDS ovlašćenim registrima naplaćuje jedan dinar), a nakon tog perioda registracija će biti otvorena za sve i vršiće se po principu “ko pre domenu”.

Oni koji ne žele da čekaju period slobodne registracije mogu u promo periodu registrovati odgovarajući .rs domen i automatski dobiti pravo na njegov ćirilički pandan.

Sve dodatne informacije možete pronaći na њњњ.срб.

Jeste li vi među prvih hiljadu vlasnika novog nacionalnog domena? Da li ste planirali da ga registrujete?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: