Kreatori ChatGPT-a su predstavili još moćniji i pametniji sistem veštačke inteligencije

Kompanija OpenAI je objavila GPT-4, najnoviju verziju svog popularnog ChatGPT chatbota za veštačku inteligenciju.

Izvor: B92

Sreda, 15.03.2023.

10:00

Kreatori ChatGPT-a su predstavili još moćniji i pametniji sistem veštačke inteligencije
Foto: Ebru-Omer / Shutterstock.com

Novi model može da odgovara na upite sa fotografijama (kao što je na primer nuđenje sugestija na osnovu fotografija sa namirnicama i sastojcima), kao i da kreira i piše oznake i opise.

GPT-4 može da obradi do 25.000 reči, što je oko osam puta više od onoga za šta je sposoban ChatGPT.

OpenAI kaže da je proveo šest meseci na obezbeđivanju bezbednosnih opcija za GPT-4, a trenirao ih je na osnovu povratnih informacija ljudi.

Ipak, iz kompanije upozoravaju da i dalje postoji mogućnost da GPT-4 širi neke dezinformacije. GPT-4 će na samom početku biti dostupan ChatGPT Plus pretplatnicima, koji plaćaju 20 dolara mesečno za premijum pristup servisu.

Poput ChatGPT-a i GPT-4 je tip generativne veštačke inteligencije. Generative AI koristi algoritme i prediktivni tekst za kreiranje novog sadržaja zasnovanog na upitima.

Iz kompanije OpenAI kažu da GPT-4 ima naprednije veštine rezonovanja u odnosu na ChatGPT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: