YouTube poboljšava iskustvo gledanja videa

Tokom sledećih nekoliko nedelja nove izmene će se postepeno uvoditi za sve korisnike, a trebalo bi da pruže modernije i praktičnije iskustvo gledanja sadržaja.

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2022.

10:10

YouTube poboljšava iskustvo gledanja videa
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Prvo što ćete primetiti je suptilni efekat ambijentalnog osvetljenja, ako imate podešenu tamnu temu, koji prilagođava boju pozadine aplikacije onome što gledate. Ova funkcija se pojavljuje na vebu i mobilnim uređajima za sve koji koriste tamnu temu. Osim prilikom gledanja video snimaka, ambijetalni efekat ćete imati i na spiskovima za reprodukciju.

Takođe, što se tamne teme tiče ona će postati još tamnija kako bi boje bile još uočljivije na ekranu. Ovo će biti dostupno na vebu, mobilnim uređajima i pametnim televizorima, navedeno je u objavi.

Osim ambijentalnog osvjetljenja, stranica za gledanje videa dobila je i druga poboljšanja s fokusom na video plejer. Linkovi na YouTubeu u opisima video snimaka menjaju se u tastere, a česte radnje poput lajkovanja, deljenja i preuzimanja su malo suptilnije.

Što se praktičnih novosti tiče, najveća promena tiče se mogućnosti zumiranja prstima i preciznog traženja tačno određenog dela video snimka.

Zumiranje radi na isti način kao i kod fotografija na šta ste se već sigurno navikli. Zumirani video ostaje uvećan tako da možete uživati ​​u ostatku videa s više detalja.

S druge strane, precizno traženje će vam pomoći da brže pronađete delove koji vas najviše zanimaju. Bilo da ste na desktop računaru ili mobilnom uređaju, jednostavno povucite ili pređite prstom prema gore kako bi se prikazao niz minijatura u video plejeru, kako biste došli do tačno određenog dela u svakom video snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: