Intel prekida poslovanje u Rusiji

Američki proizvodjač čipova Intel saopštio je da je obustavio poslovanje u Rusiji, pridruživši se mnoštvu kompanija koje su napustile tu zemlju nakon njenog napada na Ukrajinu.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 06.04.2022.

08:05

Intel prekida poslovanje u Rusiji
Foto: Profimedia

Ova korporacija, koja je prošlog meseca obustavila isporuke kupcima u Rusiji i Belorusiji, navela je da je implementirala mere za kontinuitet poslovanja kako bi minimizirala poremećaje u svojim globalnim operacijama, izveštava Rojters.

"„Intel nastavlja da se pridružuje globalnoj zajednici u osudi rata Rusije protiv Ukrajine i poziva na brzo uspostavljanje mira"“, saopštila je kompanija.

Kompanija IBM takođe je obustavila isporuke Rusiji pošto je Ukrajina pozvala američke firme koje se bave računarstvom u oblaku i softverom da prekinu poslovanje sa tom zemljom.

Serveri kompanija IBM, Dell Technologies i Hewlett Packard dominiraju na ruskom tržištu, pri čemu su se tamošnje kompanije i vladine agencije oslanjale na tehnologiju razvijenu na Zapadu kao na osnovu za svoje vlastite IT sisteme kojima upravljaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: