Apple pojačava proizvodnju iPhone 13 linije, ali žrtvuje nove iPad modele

Kako navode mediji iz Azije, Apple je odlučio da smanji proizvodnju nove linije iPad tableta.

Izvor: B92

Utorak, 02.11.2021.

15:21

Apple pojačava proizvodnju iPhone 13 linije, ali žrtvuje nove iPad modele
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Proizvođači delova za Apple uređaje su pogođeni globalnom nestašicom hardvera, pa će se kompanijini resursi i komponente usmeriti ka proizvodnji iPhone 13 uređaja kako bi se osiguralo da prodaja telefona ne bude ugrožena.

Potražnja za iPad uređajima je porasla na godišnjem nivou, ali Apple ipak želi da svoju pažnju usmeri ka iPhone 13 proizvodnji kako bi zadovoljio povećanu potražnju za ovim modelima na tržištima Evrope i Amerike.

Nova iPhone 13 serija ima isti čipset kao iPad mini - A15 Bionic, a zajednički su im i čipovi za memoriju i skladišni prostor. Zbog toga Apple fokus usmerava ka telefonima, iako je svestan da će to uticati na zaradu koju donosi iPad.

Apple prodaje više od 200 miliona telefona godišnje, oni su centar kompanijinog ekosistema i najbitniji su proizvod popularnog brenda, tako da ne predstavlja iznenađenje fokus na iPhone 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: