Twitter će Bajdenu predati nalog posle zakletve, ma šta Tramp mislio o tome

Twitter će predati kontrolu nad predsedničkim nalogom @POTUS Džou Bajdenu nakon što položi zakletvu za američkog predsednika, čak i ako Donald Tramp ne prizna poraz, preneli su američki mediji.

Izvor: B92

Subota, 21.11.2020.

11:29

Twitter će Bajdenu predati nalog posle zakletve, ma šta Tramp mislio o tome
Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Privatni nalog @realDonaldTrump, sa oko 88 miliona pratilaca, postao je jedno od najmoćnijih Trampovih oružja za javno osporavanje rezultata izbora, a službeni nalog @POTUS koristi se uglavnom kako bi se prenosile njegove objave sa privatnog, i ima oko 32 mililona pratilaca, prenosi Indeks.

Twitter je ranije najavio da će se, nakon što Tramp "siđe sa funkcije", odnositi prema njegovom privatnom nalogu kao i prema svima drugima sa kojih se šire netačne informacije.

Twitter je već dugo pod pritiskom da ograniči Trampovo korišćenje te platforme za širenje dezinformacija i teorija zavere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

18 h

Podeli: