Otkrivene neke Android 13 karakteristike

Sajt XDA-Developers je otkrio test verziju predstojećeg Android operativnog sistema, sa nekim novim funkcijama.

Tehnopolis

Izvor: B92, XDA

Petak, 24.12.2021.

12:04

Otkrivene neke Android 13 karakteristike
Foto: Profimedia

Android 13, koji nosi kodno ime "Tiramisu", se očekuje u drugoj polovini 2022. godine i trenutno je u fazi testiranja.

Međutim, sajt XDA-Developers je došao do rane verzije ovog operativnog sistema i objavio je neke fotografije funkcija u novom Androidu, koje možete videti ovde.

Jedna od novih funkcija je "Panlingual", a korisniku omogućava da podesi univerzalni jezik za korisnički interfejs i menije, ali potom ima opciju da podešava jezik za svaku aplikaciju zasebno.

Pored toga, pojavili su se dokazi da bi Android 13 mogao omogućiti da preporučena obaveštenja (Notifications) budu opciona karakteristika u budućnosti. To znači da aplikacije više neće moći da spamuju korisnike obaveštenjima, bez odobrenja.

Primećen je novi izgled za sat na zaključanom ekranu. Kod Androida 12, sat je imao prikaz u dva reda, a to će se promeniti na jedan red kada se obaveštenje pojavi u Androidu 13.

S obzirom na to, da je u pitanju prilično rana test verzija novog Androida, postoji velika mogućnost da konačna lista funkcija bude izmenjena kada budu počele da se pojavljuju developer verzije Androida 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: