Šta Srbi najviše guglaju?

Google je objavio svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova, a najnovija se odnosi na 2022. godinu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2022.

12:10

Šta Srbi najviše guglaju?
Foto: Marta Fernandez Jimenez / Shutterstock.com

Jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, Novak Đoković, našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta.

O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Novak najpretraživaniji sportista i na globalnoj Google listi.

Na listi najpretraživanijih pojmova na Googleu u Srbiji, tokom 2022. godine, nalaze se:

1. Novak Đoković
2. Ukrajina
3. Izbori 2022
4. Svetsko prvenstvo 2022
5. Konstrakta
6. Eurobasket 2022
7. Matej Periš
8. Toma Zdravković
9. Ksenija Vučić
10. Zadruga 5

Listu najviše pretraživanih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje "Zlatni dečko", a potom slede strani filmovi "Don't look up" i "Through my window".

Kada su u pitanju TV serije, najviše interesovanja na Google pretraživaču izazvala je domaća serija "U klinču", kao i strane serije "Stranger Things" i "Euphoria".

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se teniser Novak Đoković, jedina dama u ovoj kategoriji odbojkaška reprezentativka Tijana Bošković, a potom sledi ruski teniser Danil Medvedev.

Tradicionalno, sportski događaji izuzetno interesuju ljude u Srbiji, pa se tako očekivano na vrhu liste sportskih događaja nalazi Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se trenutno održava u Kataru. Kako su Srbi veliki ljubitelji fudbala i košarke, ne iznenađuje što je Eurobasket bio drugi, a fudbalska utakmica Srbija-Brazil treći najtraženiji pojam na listi sportskih događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: