Facebook krenuo u borbu protiv antivakcinaša

Nedelju dana nakon što je YouTube odlučio da ukloni reklame koje podržavaju antivakcinaške stavove, sličan potez povukao je i Facebook.

Izvor: bug.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Naime, u Facebooku su takođe krenuli u borbu protiv onih koji zagovaraju izbegavanje vakcinisanja dece. Na službenom blogu objavili su promenu poslovne politike kojom će dezinformacije i štetne sadržaje koji se šire Facebookom, a tiču se antivakcinaškog trenda, pokušati da svedu na najmanju moguću meru, a opet bez cenzure slobodnog izražavanja.

Učiniće to kroz nekoliko koraka:

Umanjiće značaj stranica i grupa koje podstiču ovakve ideje, pa će se one mnogo ređe viđati u preporukama, News Feedu i rezultatima pretrage.

Antivakcinaški oglasi biće zabranjeni, a reklame neće moći da se prikazuju ni ciljnoj grupi ljudi koji se predstavljaju kao antivakcinaši – takva segmentacija je takođe ukinuta.

Nalozi koji, uprkos tome, postavljaju oglase protiv vakcinisanja dece biće izbrisani.

Sadržaj koji se protivi vakcinisanju dece biće na sličan način uklonjen i s Instagrama, a ljudima koji pretražuju informacije o antivakcinaškom pokretu biće ponuđen edukativni sadržaj. On bi trebalo da im skrene pažnju na naučne činjenice.

"Potpuno smo posvećeni sigurnosti naše zajednice i nastavićemo da radimo na tome", poručuju ovom prilikom iz Facebooka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.