Hakeri optuženi zbog obaranja najpopularnijih spotova sa YouTubea

Dvojica francuskih državljana optužena su u Parizu nakon hakerskog upada na popularnu internet stranicu sa video snimcima na YouTubeu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2018.

11:44

Hakeri optuženi zbog obaranja najpopularnijih spotova sa YouTubea
Printscreen YouTube/LuisFonsiVEVO

Na meti hakera prošle godine našao se niz muzičkih videa, uključujući hit Portorikanca Luisa Fonsija "Despasito", koji je najgledaniji muzički video na YouTubeu svih vremena, objavio je Bi-Bi-Si.

"Despasito" ima više od pet milijardi pregleda. Naslovnu stranicu "Despasita" hakeri su zamenili slikom maskiranih i naoružanih osoba.

Kancelarije tužioca u Parizu imenovala je dvojicu osumnjičenih 18-godišnjaka kao Nasim B. i Gabrijel KAB.

Iz kancelarije je saopšteno da je policija osumnjičene prvobitno identifikovala po njihovim imenima na internetu "Prosoks" i "Kuroiš".

Hakeri su uspeli da uđu u profil popularne muzičke platforme "Vevo" na YouTubeu gde su izmenili naslovne strane pesama, a na neke su postavili propalestinske poruke.

Hakovali su i video snimke drugih pop zvezda, među kojima Selene Gomes, Tejlor Svift, Keti Peri, Krisa Brauna i Šakire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: