Tehnopolis

Utorak, 21.11.2023.

16:18

PlayStation "zgazio" Xbox u Evropi

Starfield i Forza Motorsport možda su bili udarni Xbox aduti za ovu jesen, ali čini se da te video-igre nisu nimalo pomogle njegovom stanju na tržištu, bar ako gledamo Evropu.

Izvor: HCL

PlayStation
Foto: Shutterstock/Hopix Art

Prema podacima kompanije GSD za evropsko tržište, tokom oktobra je Xbox bio u teškom zaostatku za konkurencijom. Naime, prodato je 52% manje Xbox konzola nego u istom periodu prošle godine, kada je Xbox imao i manje zvučnih naslova u ponudi.

Poređenja radi, PlayStation 5 je u istom mesecu zabeležio rast prodaje od 143%. Situacija za Xbox nije ništa bolja u poređenju sa prošlim mesecom, jer im je pad prodaje konzola bio oko 20%, dok su PlayStation 5 i Switch prodati u više primeraka nego u septembru.

Što se najprodavanijih igara tiče, imamo i malo iznenađenje. U Evropi se Assassin’s Creed Mirage prodao bolje od PS5 ekskluzive, Marvel’s Spider-Man 2.

Na listi najprodavanijih nema Alana Wake 2, ali to je iz razloga što Epic Games kao izdavač ne deli podatke o prodaji, kao i zbog toga što ova video-igra nije imala fizičko izdanje. Evo deset najprodavanijih igara u Evropi tokom oktobra:
  1. EA Sports FC 24
  2. Assassin’s Creed Mirage
  3. Marvel’s Spider-Man 2
  4. Super Mario Bros. Wonder
  5. Grand Theft Auto 5
  6. Lords of the Fallen
  7. Battlefield 2042
  8. Hogwarts Legacy
  9. Red Dead Redemption 2
  10. It Takes Two

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: