Igre koje su obeležile 2022. godinu VIDEO

Gejming industrija ne miruje, pa nam je i 2022. godine donela zanimljive naslove za sve platforme.

Tehnopolis

Izvor: B. J.

Nedelja, 01.01.2023.

19:00

Igre koje su obeležile 2022. godinu VIDEO
Foto: Miguel Lagoa / Shutterstock.com

Tokom ove godine smo videli dosta toga zanimljivog u igrama – od superheroja, preko robota-dinosaurusa, izuzetnih fantazija, do borbi epskih razmera sa mitološkim bićima i bogovima.

Evo igara koje su obeležile gejming industriju tokom 2022. godine:

Marvel Snap (smartfoni, PC)

Igru krase brze partije, superheroji koje možete da sakupljate i jednostavnost, a sve je pretočemo u odličnu igru sa kartama. Nema komplikovanih pravila niti glomaznih špilova. Animacija je elegantna i u stilu stripova, a poznati Marvel materijal je tu da fanovima udovolji.

Return to Monkey Island (PC, Nintendo Switch)

Igra Return to Monkey Island je prepuna starih prijatelja, koje smo oduševljeni da vidimo ponovo. Tu su praktične "point-and-click" zagonetke, odličan scenario i glasovna gluma koja će vam izmamiti osmeh na lice. Neon White (Nintendo Switch, PC)

Opisana kao "igra za frikove", od strane njenog dizajnera, ovaj parkur-pucačina "speedrunner" kombinacija raznih elemenata je interesantna zbog toga što ne pripada određenom žanru. Nivoi u igri su elegantno dizajnirani, a pred igračem su beskonačne mogućnosti da poboljšava svoj rezultat.

Horizon Forbidden West (PlayStation 4/5)

Aloy je ponovo tu, sa svojom vatreno crvenom kosom, u lovu na robote-dinosauruse i sa namerom da ispravi greške arhitekata njene planete. U pitanju je svet, u kojem ćete se izgubiti što zbog njegove veličine, što zbog priče koja će vas očarati. Splatoon 3 (Nintendo Switch)

Živopisna pucačina, koja donosi onaj nivo zabave koji vam je potreban nakon napornog dana, ali ukombinovan sa inovativnom singlplejer avanturom čime stvara kreativnu, intelektualnu mozgalicu, čime prevazilazi ono što nude uobičajene igre sa ratovanjem i haotičnim pucanjem.

Total War: Warhammer III (PC)

Finalna saga ove fantastične trilogije, koju nam donosi Creative Assembly, nudi maksimalan nivo startegije, demona, andedova, patuljaka i ogrova, sve spojeno u epske borbe i opsade. Odličan sandbox u kojem će uživati svi Warhammer fanovi. Bayonetta 3 (Nintendo Switch)

Hiperseksualna veštica, koja ubija demone i bogove, vodiće vas u istinski divlju vožnju, a sve to rezultira jednim od najneuobičajenijih egzibicionističkih gejming spektakala koje ćete ikada igrati. Potpuno nerealno iskustvo, ali izuzetno zabavno.

Cult of the Lamb (PC, PlayStation 4/5, Xbox, Nintendo Switch)

Ova uvrnuta igra, sa svojim "kawaii" stilom animacije, nudi izuzetno neodoljiv gejmplej. Radi se o jednom od gejming iznenađenja godine. Iznad zemlje kreirate svoj kult pratilaca koje čuvate, daok s eispod zemlje borite sa demonima kako biste oslobodili tajanstvenog boga.

God of War Ragnarök (PlayStation 4/5)

Kratos i njegov sin Atreus su ponovo u akciji, ovoga puta u okruženju nordijske mitologije. Igri ne nedostaje borbe sa različitim oružjima (ali i pesnicama), ali niko neće ostati ravnodušan ni na odličnu priču i likove koji ovu epsku igru čine remek delom. Stray (PC, PlayStation 4/5)

Strai predstavlja nezaboravno delo u okviru naučne fantastike, koje pokazuje kako gledanje sveta igre iz drugačije perspektive može da vas natera i da razmišljate drugačije. Ovo je igra za sve one koji vole mačke, koji žele da igraju kao mačka. Istražujte svet svojim gracioznim skokovima i šapama, stvorite priliku za sebe šunjajući se kroz poluotvoreni prozor ili se jednostavno prepustite iskušenju i oborite taj predmet koji je postavljen tako blizu ivici.

Elden Ring (PC, PlayStation 4/5, Xbox)

FromSoftware ponovo briljira, a ovoga puta nam donosi GOTY sa svim bitnim elementima – izazovom, samousmeravanjem, istrajnošću, majstorstvom, otkrićem... Elden Ring je izuzetno očaravajuća fantazija. gde god da odete, sačekaće vas nešto privlačno, ili nešto što može da vas ubije, ili oba. Igra je prepuna dostignuća, a njihovo istraživanje i osvajanje igre je dostignuće samo za sebe. Svet u igri je ogroman i izuzetno renderovan – igra u svakoj meri predstavlja dostignuće na polju dizajna i inventivnosti, pa sa pravom zaslužuje sve titule igre godine koje je osvojila tokom 2022. Koja igra je na vas ostavila najveći i najbolji utisak tokom prethodne godine. Pišite nam u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: