Call of Duty se na smešan način bori protiv varalica

Tim koji razvija Call of Duty pokušava da ostane korak ispred onih koji varaju, kako bi stvorili najbolje moguće iskustvo za poštene igrače.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/Miguel Lagoa
Foto: Shutterstock/Miguel Lagoa

U tom nastojanju, najnoviji potez developera možda je i najsmešniji do sada. Oni su, naime, najavili da će varalicama, odnosno "čiterima", mehanizam nazvan "Splat" onesposobiti padobran kada ih otkrije, zbog čega će padati na zemlju kao iz topa ispaljeni, i "razmazati se" kada stignu do nje.

Ovo je dizajnirano tako da privuče što više pažnje ka onima koji varaju u popularnoj pucačini, a developeri su rekli da će biti "očigledno" ko ne poštuje pravila.

Donedavno, programeri su držali varalice u igri, verovatno kako bi prikupljali podatke i nalazili načine kako da se što bolje izbore sa njima. Sada, međutim, kreću u ozbiljno suzbijanje takvog ponašanja, i kažu da su njihovi novi alati "zabavni", preneo je Engadget.

Sistem čak ne mora ni da označi igrača kao varalicu u skoku. Ako ih "uhvati" na zemlji, onda će lik kojeg kontrolišu nastradati pri sledećem skoku. Tako će, na primer, jednostavan skok moći da ih eliminiše.

Ovo se, naravno, neće nasumično koristiti protiv igrača koji igraju pošteno, niti će moći da se aktivira samo na osnovu iskaza nekoga drugog u igri. Algoritmi mašinskog učenja moraju da verifikuju sumnjivo ponašanje pre nego što eliminišu nekog igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.